Det finns många dos and don’ts inom nagelvård, och de flesta av dem kanske du inte är medveten om. De mest grundläggande sakerna är väldigt enkla, som att hålla naglarna ojämna, städa under naglarna, ingen chans för bakterier att föröka sig.

Free photos of Red

En av de saker som många människor gör men inte borde göra är att använda naglar som verktyg. Vissa använder den för att öppna kuvert och brev, medan andra använder den som skruvmejsel. Dessa rörelser utsätter naglarna för mekanisk skada, och fel rörelse kan göra att de går sönder. Det är bäst att använda rätt verktyg för dessa jobb och undvika att använda naglarna till varje pris.

Free photos of Fingers

Naglar skadas inte bara av fysiska medel. De kan också skadas när de utsätts för starka kemikalier eller torkmedel. Det är bäst att undvika kontakt med dessa ämnen med handskar. Om detta verkligen är oundvikligt, se till att återfukta dina naglar efteråt så att de förblir återfuktade och inte går sönder lätt.

Free photos of Nail polish

Lämna ett svar