Vintagemode är också känt som retromode. Förkortning för retrospektiv. Reprokläder som kommer från ordet reproduktion är när ett klädesplagg görs som en kopia av en äldre stil. Moderna eller samtida kläder är aktuellt mode.

Vintagemode har lite längre livslängd än retro. Retro går vanligtvis inte tillbaka till 1950-talet.

Modern vintage Clothing är en blandning av aktuella och vintagestilade plagg – Och så får du klassiska som bara aldrig dejtar.

Vintage stil är populär eftersom den är unik när det gäller design, färg, material och hantverk. Det är mer sannolikt att du sticker ut från mängden och uttrycker din egen, individuella kreativitet om du bär klassiska och vintagekläder.

Vintage klädstorlekar skiljer sig också från moderna storlekar. Tyvärr inte bra för en kvinnas ego, men eftersom kvinnors kroppsformer utvecklades så gjorde storlekarna. En hel del vintagekläder var också handsydda och därför inte dimensionerade utan gjorda för att passa. Alltid viktigt att se till att du provar vintageplagget och att det sitter rätt och att inte bry dig för mycket om storleken.

Free photos of Boho

Bildkälla: Pixabay

Vintagekläder är också väldigt hållbara. Materialen är välgjorda och har lång livslängd i sig. Materialen var ordentliga material och inte utspädda med polyester som dagens material. Massproduktion var inte heller möjlig som idag i vintage-eran, så varan du får är förmodligen bara en av få.

Många av vintagemoden som du kan hitta idag producerades i USA. Föremålen kommer att ha unika berättande tecken som säger att de är vintage. Etiketterna kommer till exempel att ge vissa ledtrådar, tillsammans med några handsydda detaljer och textur av materialet.

Vintagekläder avser även herrkläder. Djärva färger, skjortor med 1 eller 2 bröstfickor och en lös passform är ett tecken på vintagekläder för män. Vintage herrkläder inkluderade alltid slipsar, stängda läderskor med skosnören, matchande strumpor och byxor till skorna i färg. Halsband, antingen slips eller karaff, filthatt och kappa.

 

Lämna ett svar